Opfok
Rheinland

Naam: Avita

roepnaam: Viti

geslacht: Merrie

stamboek: Rheinland

predikaat: Veulenpremie + Staatspremie

kleur: Vos

geboortedatum: 19/04/2003

stokmaat: 1.66 m

fokker: Dhr. H. Wingen

Avita stamt af van Abanos. Abanos was zelf reservekampioen in zijn verrichtingen, heeft succesvol gepresteerd tot op Lichte Tour-niveau en behoort met zijn index van 149 tot de top 5% van de dressuurhengsten in Duitsland. Abanos staat bekend om het vererven van een mooi type en dynamische gangen. Hij voert via zijn vader Alabaster, zelf ooit Bundeschampion, het waardevolle bloed van Akzent II. Abanos leverde al meerdere keurings- en veilingkampioenen, zoals Anouk (totaalscore van 8.62, met o.a. een 10 voor draf en van de vreemde ruiter).

Moedersvader Donnerschlag is in vele opzichten het evenbeeld van zijn beroemde vader Donnerhall. De moeder van Donnerschlag, Pirola, is de volle zus van de bekende vererver Pik Bube I. De combinatie Donnerhall en Pik Pube I leverde ondermeer het olympiadepaard en dekhengst Don Schufro en de dekhengst Don Primaire op. Donnerschlag heeft meerdere goedgekeurde zonen, waaronder Donnergold. Deze Donnergold is de volle broer van de moeder van Avita en slaagde bij zijn verrichtingen met mooie cijfers, zoals een 10 voor karakter en temperament, een 9 voor bereidwilligheid en uithouding en driemaal een 8 voor stap, draf en galop.

Overgrootvader Rheingold, is de grootvader van dressuurvererver Florestan I en leverde meerdere goedgekeurde zonen, waaronder Rhythmus, een volle broer van de grootmoeder van Avita.

In de moederlijn van Avita zien we de staatspremiemerries Roulette-Royale en Lafette terug. Naast de eerder genoemde Donnergold en Rhythmus, komen uit de directe moederlijn van Avita ook de goedgekeurde hengsten Prinz Romadour (premiehengst, v. Prinz Oldenburg) en Superstar (v. Sandro Hit).

Avita kreeg zelf een zilveren medaille bij de veulenprimering en werd op 3-jarige leeftijd ook staatspremie met een totaalscore van 7.889. (7,5 voor stap en galop, 8 voor draf en van de testruiter dressuur en 8,5 voor vrijspringen). Ook haar volle zus, April Blossom, deed een goede test met een totaalscore van 7,61.

Avita valt op door haar werkwillige en toch rustige karakter, een sterk achterbeengebruik, 3 goede basisgangen en veel souplesse.

Avita had eerder al een hengstveulen van Vivaldi, dat 2e werd op de Westfaalse veulenshow en hengstanwärter werd. Avita bracht in 2011 een merrieveulen van Vivaldi (Vivita) en in 2012 een merrieveulen van Johnson (Johnsi Vita). Voor 2013 is ze dragend van Diamo Gold.

Staatspremie 2006

Hieronder een overzicht van de nakomelingen van Avita:

  • 2012: Johnsi Vita - v. Johnson - Merrie - Fokker: Stal D'Hoore
  • 2011: Vivita - v. Vivaldi - Merrie - Fokker: Stal D'Hoore
  • 2010: Vegas JJ - v. Vivaldi - Hengst - Fokker: Jakobs
Momenteel nog geen video.
Abanos Alabaster Akzent II
Waleska
Ankora (staatspremie) Futuro
Avignon
Dolce Vita Donnerschlag Donnerhall
Pirola
Roulette- Royale (staatspremie) Rheingold
Lafette (staatspremie)