Vroegere wedstrijdpaarden
KWPN

Naam: Koraal

roepnaam: Korrie

geslacht: Ruin

stamboek: KWPN

kleur: Donkerbruin

geboortedatum: 29/03/1992

stokmaat: 1.71 m

fokker: Dhr. D. Oost

Koraal stamt af van de in 2001 gestorven hengst Zuidhorn. Zuidhorn was zelf de absolute uitblinker van zijn jaargang. Hij behaalde tijdens zijn verrichtingstest vier keer het cijfer 9 en een 10 voor trainingsgedrag. De jury prees hem om zijn dressuur- en springcapaciteiten. Deze veelzijdigheid bewees Zuidhorn door de hengstencompetitie in dressuur en springen af te ronden. Hij werd 3e in het springen en 2e in dressuur!! Zuidhorn liep later ZZ dressuur en Z springen. Bekende sportpaarden die op het hoogste niveau in de sport uitkomen en van Zuidhorn afstammen zijn: Cavex Twilight Girl, Damorkus, Illian, You can do It, Everglade en Fury.<

Moedersvader Purioso is de absolute topvererver van de jaren negentig. Hij stamt zelf af van de legendarische Furioso 2. Purioso is een allroundvererver, met een indrukwekkend aantal nakomelingen op het hoogste niveau. Enkele bekende nakomelingen: Gammon, Olympic Wandela, Balderdash, Olympic Ambush, Condor, Werner BJ, Vashkar, Bentley, Cantor, Faldo, Prince Paradisio,... De bekendste nakomeling is natuurlijk Olympic Cocktail van Anky van Grunsven die zelf op het hoogste niveau liep in de dressuur en de vader is van de welbekende dressuurhengst Jazz.

Verder in het pedigree van Koraal zien we ook de preferente hengst Marco Polo terug.

Koraal kwam in juni 2007 bij ons in training en heeft het fantastische karakter van zijn vader geërfd. Hij is altijd opgewekt en een super leerpaard. In 2008 heeft Brecht ervaring kunnen opdoen met Koraal bij de Young Riders.

  • 2008 5e Young Riders Individueel Zandhoven
  • 2008 3e Young Riders Individueel Diepenbeek
  • 2007 3e Junioren Individueel Moorsele
  • 2007 3e Junioren Individueel Herentals
Momenteel nog geen video.
Zuidhorn
Purioso (keur)
Marco Polo (preferent)