Vroegere wedstrijdpaarden
KWPN

Naam: Zoltano W

roepnaam: Bambi

geslacht: Ruin

stamboek: KWPN

kleur: Vos

geboortedatum: 12/05/2004

stokmaat: 1.76 m

fokker: R.A.G.M. De Wert

Zoltano is een zoon uit de eerste jaargang van Tango. Tango stamt af van de welgekende Jazz en Contango, beiden hengsten die op het hoogste niveau gepresteerd hebben en stempelhengsten zijn voor de dressuurfokkerij. Tango was als jong paard al succesvol en heeft in 2008 zeer succesvol gedebuteerd op Lichte Tour niveau met Hans Peter Minderhoud. Tango's volle zus, Zhara Obertje, werd in 2007 nationaal merriekampioene van Nederland.

In de moederlijn van Zoltano zien we opeenvolgend Rohdiamant, Purioso en Lucky Boy xx terug. Rohdiamant is een graag gezienne fokhengst die zelf ook Grand Prix dressuur liep en waarschijnlijk de bekendste zoon van Rubinstein is. Purioso is een absolute topvererver in de jaren negentig. Hij stamt zelf af van de legendarische Furioso 2. Purioso is een allroundvererver, met een indrukwekkend aantal nakomelingen op het hoogste niveau. Met de inbreng van Lucky Boy xx is ook de nodige bloedinbreng voldaan bij Zoltano.

Zoltano liep als 4-jarige de finale van het Belgisch Kampioenschap en werd als 5-jarige 2e in de nationale cyclus voor jonge paarden (HAVENS-cup).

Sold to Sweden.

  • 2e Eindranking Beker van België 5-jarigen - 2009
Momenteel nog geen video.
Tango Jazz (preferent) Cocktail (preferent)
Charmante (keur)
O. Bertje (keur) Contango (preferent)
Cordola (ster preferent)
Saintroppez Rohdiamant Rubinstein
Elektia V
Femmefatale (ster) Purioso (keur)
Zoltano (ster)